W serii Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej prezentujemy najlepsze najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane inne - nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się jak bogata jest nasza kuchnia narodowa. Drób to ósmy tom piętnastotomowej serii. Dowiesz się z niego m.in. co to są kapłony i pulardy i dlaczego mają tak delikatne mięso czym się różni drób faszerowany od nadziewanego po co czym i jak szpikować drób przed pieczeniem skąd pochodzą kotlety Pożarskiego jak usunąć kości z kaczki. Ponad 60 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji kulinarnych dla całej rodziny a także niezastąpiona pomoc przy układaniu codziennego menu.
Książka "Drób. Kanon kanon tradycyjnej kuchni polskiej"
Wymiary książki: 23,5 cm x 25,5cm